четвер, 15 квітня 2021 р.

         Сушинський Богдан Іванович

Сушинський Богдан Іванович народився 10 квітня 1946р в Самборі, Дрогобицькій області - український журналіст, письменник, член Спілки письменників України, НСЖУ. Він був автором понад 100 книг та більше 1000 публікацій в періодиці, численних збірок повістей та оповідань. Богдан Іванович писав, як українською так і російською мовами. Твори Сушинського перекладались п'ятнадцятьма мовами світу.

Також Богдан Сушинський виступав у пресі на захист української мови та культури, за відродження українського козацтва. Адже свого часу він був Головним отаманом Чорноморського козацтва.


Завдяки кропіткій роботі Богдана Івановича було доведенно, що в Косах в першій половині 14-ст дійсно існувала єдина на Півдні України школа лірників, у якій навчалось 200 учнів. 

В цьому році Богдану Івановичу виповнилося б 75 років, але на превеликий жаль 24 грудня 2020року  серце видатного письменника припинило битись в його грудях, але пам'ять про нього назавжди залишиться в його творчості та в наших серцях. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  чорнобиль 🕯️Сьогодні – день памʼяті Чорнобильської катастрофи 🕯Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав нев...