понеділок, 17 травня 2021 р.

Усміхнись нам Європо! 

Україна - єдина країна яка на державному рівні відзначає День Європи, не будучи членом Європейського Союзу. Урочисті заходи проводять щорічно у 3-тю суботу травня згідно з Указом Президента від 19.03.2003р.
Початком створення європейської інтеграції вважається 9 травня 1950р. Саме тоді Міністр закордонних справ Фракції Роберт Шуман, запропонував, щоб Фракція та Федеративна Республіка Німеччини об'єднали свої ресурси вугілля та сталі в новій організації, до якої змогли б приєднатися інші європейські країни. Згодом до цього союзу приєднались ще 4-ри держави: Бельгія, Нідерланди, Люксембург та Італія. Союз 6-ти держав став прототипом Європейського Союзу. Пізніше були створенні його органи влади та прийнято офіційну символіку.
 Головним символом Європейського Союзу став усім відомий прапор. Коло із 12-ти зірок символізує ідеали бездоганності, завершиності та єднання. 12 зірок перші дванадцять держав, які увійшли до європейської спільноти. З роширенням ЄС кількість зірок було вирішено не змінювати.     

 

"Згода в різноманітті" - офіційний девіз Європейського Союзу. Він означає, що європейці єдині у спільній роботі на благо миру та процвітання різних країн.

Після ознайомлення коротенької історії виникнення ЄС, бібліотекар разом з відвідувачами поринули у віртуальну мандрівку країнами ЄС.









Немає коментарів:

Дописати коментар

  чорнобиль 🕯️Сьогодні – день памʼяті Чорнобильської катастрофи 🕯Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав нев...