середа, 6 липня 2022 р.

 Українська мова - мова єднання

В селі Коси, відбулось перше засідання гуртка: "Українознавці", організаторами якого є: бібліотекар - Олена, директор БК - Ірина. 
Засідання розпочали з легенди, як саме люди почали розмовляти різними мовами, коротко ми її опишемо:
Понад чотири тисячі років тому всі люди жили в Месопотамії, тобто в басейні річок Тигра і Євфрата, і розмовляли однією мовою. Оскільки земля цих місць була дуже плідна, то люди жили багато. Від цього вони сильно загордилися і вирішили побудувати вежу до самого неба.




Для споруди монументальної будови люди використовували не камінь, а необпалену цеглу-сирець, для з’єднання цегли застосовувався замість вапна бітум (гірська смола). Вежа все росла і росла у висоту. Нарешті Бог розгнівався на безрозсудних і пихатих людей і покарав їх: він змусив будівельників розмовляти різними мовами. Від цього дурні гордівники перестали розуміти один одного і, покидавши свої знаряддя, припинили будівництво вежі, а потім розійшлися в різні боки Землі. Так вежа залишилася недобудованою, а місто, де відбувалося будівництво і змішалися всі мови, назвали Вавилоном. Башта з часом розвалилася, а місто назвали Вавилоном, тобто “змішанням”.


Далі, організатори розповіли, що: Мова є однією з найважливіших цеглинок у фундаменті кожної нації. Саме у ній відображено і зафіксовано найглибші витоки свідомості народу та його ментальність, закодовано народну мудрість і споконвічні знання.









На останок присутні записали цитати про українську мову та прочитали їх в голос. Учасники з нетерпінням чекають нового засідання, адже по переду, ще дуже багато цікавого.





.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  чорнобиль 🕯️Сьогодні – день памʼяті Чорнобильської катастрофи 🕯Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав нев...